סיכונים וסיבוכים בתהליך השתלת שיניים

  • חושש מהשתלת שיניים?
  • מעדיף להימנע מסיבוכים מיותרים? (בזמן ההשתלה ולאחריה)
  • רוצה לעבור השתלת שיניים מוצלחת, ולקבל שיניים בריאות לכל החיים?
שתלים דנטליים חוללו מהפכה אדירה בתחום של רפואת השיניים.
יחד עם זאת,
אחוזי ההצלחה של השתלת שיניים עדיין אינם עומדים על 100%.
ריכזנו עבור
ך בדף אחד את כל הסיכונים האפשריים - כדי שתוכל לבחור מראש את הטוב ביותר!


שתלים דנטאלים - בחירת הרופא המשתיל הינה קריטית

על מנת להימנע מסיכונים מיותרים ולהקטין את ההסתברות לסיבוכים, חשוב להיוועץ ברופא מומחה. עוד מהשלב הראשון, חשוב לבחור את השתלים המתאימים ביותר עבור המטופל. רופא אשר יקפיד על תכנון דקדקני של ההליך תוך שימוש בהדמיה דו או תלת מממדית של האזור המיועד לניתוח, יחסוך מאיתנו הרבה סיבוכים בעתיד.

רק השכלה כירורגית רחבה, כמו זו המוענקת במסגרת לימודים למנתחי פה ולסת או למומחי החניכיים, מאפשרת לבצע השתלות שיניים מורכבות. לחלופין, אם רופא שיניים רוצה לעסוק בתחום השתלים, עליו לעבור השתלמות מקיפה שאורכת כשנה לפחות.

השתלות שיניים - גורמי הסיכון ומניעתם

בפגישת הייעוץ הראשונית, עם הרופא המטפל יש למלא שאלון בדבר מצב בריאותו של המטופל במטרה לפסול מראש גורמי סיכון בריאותיים ומחלות אשר עשויים להכשיל את הטיפול ואף לגרום לנזק רב כגון: מחלת סוכרת, אוסטיאופורוזיס, אי תפקוד של בלוטת התריס, מחלות בחלל הפה, עששת, מחלת חניכיים ומחלות של קרישת דם. סיכויי הצלחה נמוכים מאוד צפויים לאלו הסובלים מבעיות בקרישת הדם. כמו כן הם מכפילים את סיכוייהם לסבול מסיבוכים עתידיים.

בנוסף על הרופא המטפל להכיר בהרגלים של המטופל, אשר עשויים לפגוע בסיכויי ההצלחה של תהליך ההשתלה ואף להוביל לסיבוכים. הכוונה היא להרגלים כמו עישון והידוק/חריקת שיניים מתוך שינה. העישון הוא גורם סיכון המפחית אספקת דם לאזור הפצע וגורם בעיות החלמה לאחר השתלת עצם והנחת השתל, והדבר עלול להתבטא באובדן העצם והשתל כאחד.
כמו כן עישון מוריד את סיכויי ההצלחה בכ-15%-20%, מכיוון שהוא פוגע בחניכיים ומגדיל את הסיכוי שהן יהיו מודלקות. לכן, ההמלצה היא להפסיק לעשן לפני הניתוח ולא להמשיך לאחריו שכן אין לדעת מה תהיינה תוצאות העישון.

הידוק וחריקת שיניים אשר נעשים בעוצמה חזקה עשויים להביא לכך שהשרף הסינטטי של השיניים ישתחרר, הדבר יצריך את הדבקתו של הגשר מחדש. במקרים קיצוניים, ישנם מטופלים אשר מפעילים כוח כה רב עד שיהיה צורך להחליף את הגשר כולו בחדש, עם כל ההשלכות הכלכליות שגובים מחירי גשרי החרסינה היקרים.

בכדי לוודא התאמה של מטופל להשתלת שיניים על הרופא המטפל לבדוק את חלל הפה של המטופל תוך בדיקה והתייחסות קפדנית לבריאות החניכיים. כמו כן על הרופא לקחת בחשבון גורמים גנטיים הקשורים למבנה הלסתות (כמות ואיכות צפיפות העצם).

רק לאחר שליטה מלאה בכל גורמי הסיכון ושינוי ההרגלים המסוכנים לטיפול, ניתן לפנות לטיפול באמצעות שתלים באופן בטוח.

>> מהם שתלי השיניים הפופולאריים ביותר בשוק? לחץ כאן למידע נוסף

מניעת סיבוכים הנובעים מזיהום

בדרך כלל בכדי למנוע באופן מוחלט סיכון של זיהום בזמן הניתוח, המטופל נוטל אנטיביוטיקה בטרם הכניסה לניתוח במטרה למנוע מראש זיהומים מיותרים בזמן הניתוח. על המטופל להמשיך וליטול אנטיביוטיקה מספר ימים נוספים לאחר השתלת השיניים.

סטריליות המנתח היא נקודה חשובה ביותר. ללא חיטוי יסודי של המכשירים, עלולות מחלות מסוימות לעבור ממטופל אחד לשני. בנוסף עלולים להיווצר זיהומים שונים סביב השתל. לכן יש לוודא שבמרפאה יש חומר בשם "אוטוקלאב" המיועד לעיקור המכשירים, ושכל מה שקשור לניתוח הוא חד פעמי או סטרילי.

חובת השמירה על הסטריליות הינה הן של הרופא המנתח והן של המטופל. על מנת למנוע סיבוכים לאחר ניתוח ההשתלה, המטופל חייב להקפיד על היגיינת פה גבוהה במיוחד. כיום הגורם העיקרי לכישלון השתלת שיניים הינו אי שימוש בחוט דנטלי, צחצוח שיניים לקוי ולא עקבי ואי הגעה לביקורים סדירים אצל השיננית בתדירות רצויה.

בשל הסיבות הללו מתרחשת הצטברות חיידקים באזור השתל, והיווצרות דלקת המחבלת בתהליך התאחות העצם  סביב השתל.
כאמור, מומלץ ורצוי לוותר על פעולת העישון אשר מגבירה את הסיכון למחלות חניכיים וזיהומים שונים.

כשלים של השתלות שיניים - הסטטיסטיקה

הסטטיסטיקה מראה כי כישלון בקליטת השתל מתרחש בסבירות של כ10% מההשתלות בלסת העליונה וכ5% אחוזים מההשתלות בלסת התחתונה.
חשוב לזכור כי 8 כתרים נושאים גשר אחד,  כך שבמידה ומתקיים כשל בקליטת שתל אחד הדבר אינו מהווה כל בעיה, שאר השתלים יספקו בסיס יציב לגשר.

עישון - מקפיץ את הסיכוי של התהליך להיכשל.

לאורך השנים עלה הביקוש בקרב הציבור לשתלים דנטאליים והחלה אף דרישה להליכים מורכבים יותר,  כמו למשל בקשה להשתלה במקרים של חוסר עצם. בעקבות דרישות הציבור, עלתה גם מורכבות הטיפול ולשם כך פותחו טכניקות כירורגיות חדישות, בעלות אחוזי הצלחה מרשימים ביותר. כמו כן יש לזכור כי  טיפול מורכב דורש ידי מומחה, על מנת למנוע את הסיבוכים החדשים שצצו בטיפולים המורכבים.

סיבוכים בניתוח השתלת שיניים (כולל פגיעה בעצבים)

מאחר ומדובר בהליך כירורגי, הדבר טומן בחובו את הסיכונים הרגילים שאנו מכירים מחדר הניתוח. עצם הפרוצדורה עצמה, הסמיכות למבנים אנטומים שונים ורגישים כגון כלי דם ועצבים, כל אלו עשויים להוות בפני עצמם מקור לסכנה.

בהקשר זה, אחד הסיכונים האפשריים הינו פגיעה מכאנית בעצב הלסת התחתונה, תוך כדי קידוח להחדרת שתל. פגיעה כזו עלולה לגרום לנזק תחושתי זמני או קבוע. הפגיעה תבוא לידי ביטוי בהרגשת הרדמה מלאה או חלקית של כל השיניים של אותו הצד בלסת התחתונה ושל אזור השפה והסנטר עד קו האמצע. תחושה זו דומה לתחושת הנמלול שלאחר הזרקת הרדמה מקומית בביקור אצל רופא שיניים.

בעת פגיעה בעצב תוך כדי קידוח, יתכן והעצב יפסיק לתפקד באופן זמני למשך מספר שבועות עד חודשים. אם חוסר התחושה ממשיך מעבר לתקופה זו יתכן שימשיך גם מספר שנים. במידה ותפקוד העצב משתנה, יתבטא הדבר בעקצוץ ונמלול או בצורה של חוסר תחושה בשכבת הרקמה אשר עוטפת את השתלים, בפנים השפה, שטח פני השפה או העור שליד השפה או קרוב לסנטר. אין כל השפעה על תנועת השרירים או המראה. הופעת והתרחשות השינוי בתחושה ומשך זמן התחושה משתנים ולא ניתנים לחיזוי. בכל מקרה של התארכות משך חוסר התחושה העצבית, על המטופל  להיוועץ עם מומחה "פה ולסת" כירורגי לבחינת טיפול עתידי.

ניתן לומר כי הפגיעה בעצב הלסת התחתונה הינה פגיעה נדירה ביותר ואף ניתן למנוע אותה לחלוטין על ידי בחירת רופא מנתח בעל הכשרה ומיומנויות מתאימות. המניעה תתאפשר בזכות תכנון קפדני של ההליך שכולל תצלומי רנטגן מתאימים המאפשרים אבחון מדויק של מיקום העצב.

סיבוך נוסף המצוי בתהליך השתלת השיניים, הינו דלקת הסינוס המכונה "סינוסיטיס". דלקת זו נגרמת כתוצאה מחדירה של השתל אל חלל הסינוס אשר ממוקם בחלקה האחורי של הלסת העליונה. זיהום הסינוס עלול להוביל לכישלון ההשתלה. אמצעי המניעה לשלילת סיכון זה נעשה על ידי שימוש בהדמיה במהלך כל הפרוצדורה, זאת במטרה למנוע מצב של פגיעה מיותרת באזורי הסינוס.

כמו כן קיים סיבוך די נדיר בקרב מטופלים אשר נקרא "נמק של העצם". סיבוך זה עשוי להתרחש כאשר הרופא המטפל מבצע עיבוד יתר של עצם.  לכן על הרופא המנתח להקפיד ולשמור על חיוניות העצם בזמן השיוף, תוך כדי צינון, ואף להשגיח במשך כל זמן הניתוח על השקיה שוטפת של אזור השתל. יש לבצע בקרה שוטפת על מהירות השיוף והטמפרטורה, כל זאת במטרה למנוע מראש את התהוותו של הנמק.

סיבוך נוסף המתרחש במקרים נדירים בלבד הינו שבר של השתל עצמו, אשר עשוי להתקיים כאשר המתכת מתכופפת ונשברת , במקרה כזה יש להוציא את המתכת באופן מידי ולשתול אחרת במקומה.

סיבוכים לאחר ההשתלה

יש לציין כי יהיו אנשים אשר יסבלו מכאבים עזים לאחר השתלת שתל, אך באופן כללי הכאב אינו חד ואף ניתן להעבירו על ידי נטילת משכבי כאבים.
תהליך הניתוח עשוי לגרור אחריו אי נוחות אשר תתבטא בצורת נפיחות וחבורות כחלחלות מתחת לעור וליד אזור הניתוח. הנפיחות הזו חולפת בדרך כלל לאחר 3-7 ימים.

לעיתים השתל עלול להזדהם בעקבות חוסר שמירה והקפדה של המטופל על היגיינת הפה, הזיהום עשוי להוביל לכשל בתהליך איחוי העצם (במהלך תקופת ההחלמה הראשונית או לאחר הרכבת הגשר). במקרה כזה יתכן ותידרש הוצאת השתל.

בנוסף, ישנו סיכון להיווצרות עומס יתר מכאני על השתל. במצב כזה השתל עלול להיכשל כתוצאה מעומס יתר הנובע מביצוע לא טוב של הרופא המטפל.


סיכום הסיכונים הסיבוכים ותופעות הלוואי שבהשתלת שיניים
  • כמו בכל טיפול רפואי, גם בהשתלות דנטאליות קיימים סיכונים וסיבוכים שיש לקחת בחשבון כבר בשלב התכנון. הסיכונים והסיבוכים נדירים, אך על הרופא והמטופל להיות מודעים אליהם.

  • בכדי למנוע בכל זאת סיבוכים וסיכונים, יש לבחור רופא מוסמך בעל הכשרה מתאימה וניסיון רב בתחום השתלות השיניים, אשר יקפיד על תכנון דקדקני של ההליך ואף יעשה מראש שימוש בהדמיה דו או תלת מממדית של האזור המנותח.

  • על הרופא לבדוק בקפידה את המטופל הפוטנציאלי להשתלת שיניים, ולפסול מראש מעשנים כבדים וחולים כרוניים אשר סובלים מסוכרת לא מאוזנת או אוסטיאופורוזיס.

  • הסטטיסטיקה מראה כי 10% מהשתלים בלסת העליונה לא יקלטו, בעוד רק 5% מהשתלים בלסת התחתונה יכשלו.

  • הכשל הנפוץ ביותר בהליך השתלת שיניים נובע מהחדרת שתל לסינוס (כאשר מדובר בלסת העליונה) וגרימת סינוסיטיס, או הכנסת שתל באופן שפוגע בעצב (כאשר מדובר בלסת התחתונה).

  • כשל נפוץ נוסף שניתן למנוע מראש ע"י בחירת רופא מתאים הינו הכשל הנובע מעיצוב לא מתאים של הגשר המורכב עליו הנושא עומס יתר על סגר הפה.

  • בניגוד לדעה הרווחת, תופעות הלוואי לאחר השתלה אינן קשות במיוחד וחולפות בד"כ לאחר שבוע. יתכנו מעט נפיחויות שינוי צבע בעור וכאב. כמו כן יש לציין שככל שניתוח פחות מורכב, כך צפויות בהתאם פחות תופעות לוואי.

  • השמירה של המטופל על סטריליות הפה וההקפדה על היגיינת פה גבוהה - קריטיות לאחר ניתוח ההשתלה. היגיינה טובה תתרום לתהליך האיחוי של העצם  סביב השתל ואף תמנע דלקות וסיבוכים מיותרים. כמו כן על המטופל לבקר הן את הרופא המטפל והן את השיננית באופן סדיר לביקורות וטיפולי המשך נחוצים.

  • הקפדה על כללים אלה תבטיח כי השינוי שיצרה השתלת השיניים יישמר לאורך שנים רבות, וכי  המטופל יוכל ליהנות מאכילה ולעיסה ללא הפרעה ומחיוכים רחבים ללא כל חשש!

המרכז הישראלי לרפואת שיניים מתקדמת הוא המקום בו תוכל להזמין טיפול שיניים מהיר, יעיל ומקצועי -
השתלת שיניים מקצועית, באמצעות הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בעולם.
מדובר בהליך רפואי נפוץ למדי (ולא יקר), שישדרג את החיים שלך בכמה רמות - מגיע לך הטוב ביותר!


>> יש לך שאלה? צור עמנו קשר לייעוץ חינם!
>> מחירון השתלת שיניים - צפה עכשיו



✔ ייעוץ חינם ללא התחייבות!
✔ מיטב המומחים ליד מקום מגוריך
✔ מחיר ללא תחרות (השוואת מחירים)
✔ ללא כאבים, הרדמה מלאה/חלקית
✔ החלמה מהירה במיוחד


צור קשר עכשיו -
ונחזור אליך תוך 5 דקות!
-
למה לבחור דווקא בנו?

השתלות שיניים מחיר


שיניים בריאות לכל החיים!

השתלת שיניים מהירה
השתלת שיניים ביום אחד
השתלות שיניים לגיל הזהב